maanantai 10. syyskuuta 2012

Uusia alkuja...


Tervetuloa lukemaan Neula, miekka ja maski-blogia. Tarkoituksena olisi narista cosplayasuista, niiden suunnittelusta, tekemisestä, coneista ja kaikesta niihin liittyvästä. Kirjoitustahti tulee olemaan satunnaisen epäsäännöllistä ja tekstit nörttimäiseen tyyliin sangen ytimekkäitä. 

Näppiksen takana istuu neljännesvuosisadan ylittänyt tyttölapsi, joka harrastaa satunnaisesti japanilaista kulttuuria animen, mangan ja cosplayn muodossa. Harrastuksen kanssa kilpailee scifi-nörtteily ja opiskelijaelämä. :D Cosplayinnostuksen jaan onneksi parhaan kaverini ja kämppikseni kanssa, joten cosplayparia ei tarvinnut kaukaa hakea. Cosplayparini on myös vannoutunut animen ja mangan suurkuluttaja ja pyrkii pitämään minutkin ajantasalla. 

Työnjako cosplay-asuja tehdessämme on se, että minä käsityöihmisenä hoidan kaavoituksen ja ompelutyö. Kämppiksen vastuualuetta on taiteellisempana tyyppinä peruukit, maskit, jne. Todellisuudessa meillä ei ole varsinaisia vastuualueita asujen teossa, vaan molemmat teemme milloin mitäkin. Ompelukone vain näyttää olevan yhteistyöhaluisempi miun kanssa, joten ompeluhommat suurimmalta osin omilla hartioillani.

Aloitimme juuri suunnittelemaan uusia cosplayasuja ensi kesäksi, joten ajattelin ajankohdan olevan juuri sopiva tämän blogin aloittamiseen. :D Kannustan teitä lukijoita kommentoimaan postauksia, ja varsinkin neuvot ovat erittäin tervetulleita!

Blogin kirjoittajiin liittyy jossain vaiheessa toivottavasti myös cosplayparini, joka tosin totesi, että hän vain roikkuu mukana ja naputteluvastuu on edelleen minulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti