maanantai 10. syyskuuta 2012

Tähänastinen cosplayhistoria huonolaatuisin kuvin höystettynä

Cosplayharrastuksen aloitin parhaan kaverin innostamana extemporemeiningillä vuonna 2008, jolloin olimme menossa ensimmäiseen coniimme Tampereelle. Kaverillani oli jo cossi tiedossa ja itse ajattelin mennä paikalle oman itsenäni. Ajatus jäi kuitenkin mieleen itämään ja varsinkin kaverin cossin tekoa seuratessa, alkoi itseäkin syyhyttää oman cossin tekeminen. Niinpä huomasin viettäväni viimeiset viikot ennen conia ompelukoneen, kuviosahan, hiomakoneen ja maalipurkkien keskellä tehden Ichigo-cossia. Työkavereiden kauhistukseksi ilmestyin myös töihin päivää ennen coniinlähtöä porkkananvärisessä poikatukassa (ne ilmeet!). Sain cossin valmiiksi aikataulussa, vaikka ompelin samaan aikaan kaverilleni Jushiro Ukitake-cossia, jota hän ei ole itseasiassa vielä kertaakaan laittanut yhteenkään coniin päälle, vaikka tarkoitus olikin laittaa se vuoden 2008 Animeconissa toisena päivänä päälle. Kaverini päätyikin sitten olemaan molempina päivinä Cho Hakkai.


Ichigo Kurosaki - Bleach (Animecon Tampere 26.-27.7.2008) 

Seuraavana vuonna päätimme kierrättää vanhoja jo olemassaolevia cosseja Desuconissa. Lainasin kaveriltani kapteeniviittaa, ja teimme siihen väliaikaisilla ratkaisulla selkäpuolelle eri divisioonan numeron. Kaverini pukeutui Hakkai-pukuun.


Sosuke Aizen - Bleach (Desucon 6.6.2009)

Vuoden 2009 Animeconiin päätimme tehdä uudet cosplaypuvut ja pitkän harkinnan jälkeen valitsimme cossattajaksi sarjaksi Tacticsin. Puvut olivat varsin työteliäät, mutta valmistuivat monen mutkan kautta kuitenkin lopulta. Coniin olimme lähdössä neljän hengen tyttöporukalla ja saimme kokoon ryhmäcossin, kun tytö suostuivat cossaamaan Kantaro Ichinomiyaa ja Yokoa. Kantaron cosplayasun teimme kaverini kanssa suurimmaksi osaksi omin pienin kätösimme, että kokonaisuudesta tuli riittävän hyvin toteutettu.


Tactics-ryhmäcossi: Haruka, Kantarou Ichinomiya, Yoko ja Sugino
(Animecon Helsinki 11.7.2009 ja Desucon  12.6.2010)
Sugino ja Haruka - Tactics
Vuoden 2010 Desuconissa olimme jälleen cossiryhmä Tactics :D. Sunnuntaina cossasin sangen epäonnistuneesti Bleachin Rukia Kuchikia ja kaverini oli jälleen Hakkai (hänen suosikkiasunsa ilmeisesti!)


Rukia Kuchiki - Bleach (Desucon  13.6.2010)
Cho Hakkai - Saiyuki (Animecon Tampere 26.-27.7.2008,
Desucon 6.6.2009, Desucon 13.6.2010)

 Vuoden 2011 Desuconiin teimme Yin ja Yang-cossit. Puvut ompeluineen ovat minun käsialaani. Maskit, kengät ja valkoiset käsihärpäkkeet ovat cossiparin käsialaa. Samoja cosseja käytimme myös vuoden 2011 Nekoconissa.


Yang ja Yin - Bleach: The DiamontDust Rebellion
(Desucon 18.6.2011, Nekocon  9.7.2011)

 Kuvissa esiintyvät söpöt pikkuotukset ovat kaverini käsialaa ja keräävät itselleen kaikkien jakamattoman huomion cossiasuissa liikuttaessa. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti