maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tilannepäivitys...

Alkuvuosi on ollut niin täynnä kaikkea tekemistä (uuden asunnon järjestelyä, opinnäytetyön naputtelua ja ohjattua harjoittelua), ettemme ole ehtineet uhrata ajatustakaan kesän cosseihin ennen maaliskuuta. Edistymistä on kuitenkin onneksi hieman tapahtunut sekä cossien että kesäconeilun suhteen. Desucon-rannekkeet tilasimme heti lipunmyynnin avauduttua ja nyt ne odottavat varmassa tallessa kirjoituspöydän laatikossa kesäkuuta. :]


Peruukit tilasimme jo hyvissä ajoin eBayn kautta helmikuussa ja ne saapuivat (muistaakseni) noin 14 päivän kuluttua tilauksesta. Peruukkien värit vastasivat odotuksiamme ja näyttivät olevan riittävän paksuja tarkoituksiimme. Peruukkien muotoilua ja muokkaamista emme ole vielä aloittaneet. Cossiin sopivat kengät olimme hankkineet jo viime vuoden puolella ja harkinnan alla on aiommeko muokata kenkiä vai annammeko niiden vain olla (kenkien muokkaaminen saattaa ylittää huimasti nykyisen osaamistasomme sekä viedä liikaa aikaa).

Maaliskuun puolenvälin jälkeen aloitimme todenteolla pukujen työstämisen tuijottamalla referenssikuvia yhden illan ajan ja suunnittelemalla kaavoja paperille. Yritimme pohtia miten mikäkin osa olisi parhainta toteuttaa ja paljonko kangasta tarvitsemme mihinkin osaan. Ennen pääsiäistä kiertelimme Lahden kangas- ja ompelutarvikekauppoja ja löysimme onneksi kaikki tarvitsemamme kankaat (+ nauhat + napit + hakaset jne.). Haastavimmaksi huomasimme oikeiden värisävyjen löytämisen ja jouduimme muutamaan otteeseen tekemään kompromisseja, mutta olemme varsin tyytyväisiä valintoihimme. Lopullinen lopputulos ja se kuinka hyvin värit todella sopivat yhteen selviää sitten kesällä (mikäli puvut edes onnistuvat!) Kankaaksi valitsimme puuvillan (+ ripaus tekonahkaa allekirjoittaneen asuun), koska cossaamamme hahmot ovat maalaistyttöjä ja muut materiaalit eivät tuntuneet soveliailta. Aluksi pohdimme pellavan käyttämistä, mutta lopulta hylkäsimme sen helpon rypistyvyyden vuoksi.


Pääsiäisvapaat kuluivat cosplayn täytteisissä merkeissä. Hioimme pukukaavat valmiiksi ja teimme lopulliset päätökset käytettävien tekniikoiden suhteen (poimutusta ja laskoksia luvassa ja paljon!). Koeversiota varten uhrasimme vanhat mustavalkoiset verhot ja kokeilimme toimiiko kaikki haluamallamme tavalla ja kuinka paljon kaavoja on muokattava. Osa pukujen yksityiskohtien on vielä epäselviä toteuttamisen suhteen, mutta ne ovat varmasti ratkaistavissa pukujen valmistuessa lisää. Kaikista puvunosista emme tehneet koeversioita, mutta kaikki kriittisimpien kohtien toimivuus on onneksi jo testattu.

Yllättäen vaikeimmaksi kohdaksi paljastui alushameen tekeminen. Teimme taustatutkimusta googlen avustuksella ja päädyimme ompelemaan puuvillasta salsahamemaisen alushameen (alin kolmesta renkaasta oli nelimetrinen). Koeversion valmistuttua huomasimme kuitenkin ettei hame kohota riittävästi. Puff-efektin aikaansaamiseksi kokeilimme tärkätä hameen sokerivedellä, mutta sillä ei ollut haluttua vaikutusta. :/ Seuraavaksi aikomuksenamme on tehdä uusi alushame tyllistä (huoh!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti