lauantai 23. helmikuuta 2013

Frostbite '13

Frostbitesta on nyt jo melkein viikko ja tämä burgerointipostauskin oli tarkoitus naputtaa heti tuoreeltaan conin loputtua, mutta jostain syystä aina tuli jotain muuta tärkeämpää puuhaa. :] Osallistuimme Sierran kanssa ensimmäistä kertaa Frostbiteen, koska aiemmin muulla paikkakunnalla olleet työt ja opiskelut eivät sallineet viikonloppureissailua. Tällä kertaa asumme molemmat conipaikkakunnalla, joten matkustelu ei tuottanut ongelmia eikä majoituksestakaan tarvinnut stressata (onneksi).


Aiempien conikokemusten perusteella ajattelimme, että talviconin tunnelman on oltava samanlainen kuin kesäconeissakin... mutta jostain syystä conifiiliksemme oli kateissa koko viikonlopun ajan. En tiedä oliko syynä harjoitteluviikkojen ja kuun alussa olleen muuttorupeaman syytä vai jostain muusta, mutta tunsin itseni todella väsyneeksi koko conin ajan enkä jaksanut keskittyä ympärillä oleviin ihmisiin ja meneillään oleviin ohjelmiin (harmi). 

Alunperinkään emme olleet suunnitelleet kovinkaan tarkkaan sitä mitä luentoja menemme kuuntelemaan. Varmaa oli ainoastaan se, että AMV-kisaa ja Cosplay boot camp -esittelytilaisuutta (?) ei voi missään nimessä missata. AMV-kisan kohdalla onnistuimme aikataulutuksen kanssa loistavasti ja ehdimme narikkajonossa seisomisesta huolimatta pääsaliin ajoissa. Näytetyistä AMV:eista en tässä vaiheessa ala sen enempää sanailemaan, mutta oma suosikkini oli MämmiKunniaan "Rakkaudelle säännöt"-pätkä (joka oli kuulemma myös monen muunkin suosikki).:] AMV-kisan jälkeen päätimme suunnata kaupungille hoitamaan muutamia välttämättömiä ostoksia sekä syömään. Shoppailun ja ruokailun jälkeen emme sitten enää jaksaneet suunnata conialueelle, joten hyppäsimme bussiin ja suuntasimme kotisohvalle katsomaan animea.


Sunnuntaisen Cosplay boot camp -esittelyluennon kanssa meillä ei sitten käynytkään yhtä hyvä onni. Laitakaupungilla asumisen haittapuolena näin talviaikaan on bussiaikataulujen sanelemat saapumisajankohdat. Emme muistaneet lauantaina tarkistaa miten bussit suvaitsevat sunnuntaisin kulkea, ja tästä syystä heräsimme aamulla liian myöhään ja nousimme bussiin vasta siinä vaiheessa, kun esittelytilaisuus oli jo alkanut :/ Ehdinpähän sitten juoda rauhassa aamukahvin Desukupista ja syödä kerrankin kunnon aamiaisen. Conipaikalle sitten viimein päästyämme kiertelimme hetkisen ympäriinsä ja kulutimme muutaman pennosen myyntisalissa. Loppuiltapäivän kulutimme sitten kaupungilla metsästäen avoinna olevaa kahviota. Aikomuksena oli kokeilla meidokahvilaa jossain vaiheessa conia, mutta emme jaksaneet missään vaiheessa etsiä kahvilaa, joten sekin jäi sitten tekemättä.


Tämänvuotisen Frostbiten ohjelmatarjonta ei ollut ihan meille soveltuva, koska näin talviaikaan opintojen ollessa käynnissä ei allekirjoittaneella ole ollut aikaa katsoa ohjelmissa käsiteltyä animeita. Spoilerien pelossa en sitten edes halunnut käydä kuuntelemassa sellaisia luentoja, jotka käsittelivät katselulistallani olevia animeja. Koska tällä hetkellä asetan opinnäytetyön ja opinnot animeharrastuksen edelle, ehdin katsoa uutuussarjat vasta juuri ennen kesäconeja. Vapaapäivinä ei edes uskalla aloittaa jonkin sarjan katsomista, koska en malttaa jättää sitä kesken ja kulutan siihen sitten työpäiväiviksikin ajatellut päivät. :D Työpajojen tarjonta vaikutti varsin mielenkiintoselta, mutta koska emme cossanneet tällä kertaa, ne eivät olleet meillä ajankohtaisia.

Frostbite-viikonlopun jälkeen totesimme kesäconien soveltuvan meille paremmin. Talviaikaan on hieman liian kylmää viettää aikaa ulkosalla raittiissa ilmassa, vaan porukka viettää aikaa sisätiloissa. Conissa tuntui olevan hieman liikaa ihmisiä, eikä Sibeliustalon ilmanvaihto jaksanut vaihtaa ilmaa riittävän tehokkaasti. Tunkkainen ilma sai pääni särkemään ja voimaan pahoin, joten en halunnut olla conipaikalla muutamaa tuntia pitempään. Talviajankohta kuormitti myös narikoita, koska ilman takki ei voinut conipaikalle oikein suunnata ja conissa oli liian kuuma takki päälle liikkumiseen. Kesäconeissa pyrimme olematta kuormittamatta narikkahenkilökuntaa ja jätämme takit sään salliessa kotiin. :D

Frostbiteä varten emme tehneet uusia cosplayasuja, emmekä halunneet uusiokäyttää vanhoja asujamme... joten saavuimme coniin desupaidassa ja farkuissa. :D Conissa oli ihaltavan paljon erilaisia cosseja, ja kaikkien niiden näkeminen innosti aloittamaan uuden cossin tekemisen. Kotona oli heti aloitettava referenssikuiven katsominen ja suunnitelmien tekeminen. Peruukitkin saapuivat juuri postin mukana, joten ensi viikonloppuun mennessä voi aloittaa niiden muokkaamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti